Dagens recept

Fler e-nummerfria nyheter från Ridderheims

Kallskuret till buffén

E-nummerfritt-nyar

Ridderheims ökar stadigt sitt sortiment av e-nummerfria produkter under etiketten Lilla Saluhallen, och lagom till nyår lanseras en mängd nya produkter. Vad sägs om till exempel Vedrökt Fjällbog, Jokkmokksrostbiff, Fjällpastrami, Vedrökt Oxinnanlår, Vedrökt Skinkinnanlår, Fjällskinka flatrökt och Vedrökta revbensspjäll? Alla produkterna är från Jokkmokks Korv & Rökeri och passar till nyårsbuffén.

Jag beslöt mig för att testa alla produkterna på en gång – och skivade upp dem på ett serveringsfat. Alla produkterna är rökta, men har mer eller mindre kraftig röksmak – så det finns nåt för alla.

Jag hade lite problem vad jag skulle servera till så att köttsmaken kom fram på ett bra sätt, men till sist blev det en potatisgratäng med grädde och vitlök – mild men ändå distinkt för att väga upp det rökta köttet. Gratängen i sig blev ganska saftig, men jag hade även äppelmos och senap till köttbitarna.

Vedrökt fjällbog – Mycket rökig. Jag fick genast associationer till en rökig single malt whisky, men det behöver ju inte vara fel i rätt sammanhang.

Jokkmokksrostbiff – Rostbiff tillhör inte mina favoriter, men den här är fint kryddad och inte så mesig i smaken som det brukar vara. Skulle nog passa bra med en god potatissallad.

Fjällpastrami - rejält kryddad på kanten då den är handrullad i svartpeppar. Det är sting i smaken, men pastrami är en gammal favorit. Jättegott på mackan.

Vedrökt Oxinnanlår – min personliga favorit, mört och saftigt kött. Varför inte äta med rotmos och senapssås istället för oxbringa?

Vedrökt Skinkinnanlår – kanongott på smörgås, och även till potatisgratängen – mild röksmak.

Fjällskinka flatrökt – mycket god rökt skinka. Passar bra både som kallskuret och i gratänger och pajer, eller varför inte på mackan med en god klick senap på.

Vedrökta revbensspjäll - väldigt rökig smak, och lite krånglig att äta och dela. Jag föredrar vanliga grillade revben om jag ska vara ärlig, men det är kul att prova på nya saker.

Efter att ha smakat alla sorterna på samma gång blev jag nästan lite vilsen i smaklökarna, men jag ska även ge varje köttsort för sig en rejäl chans och komma på passande tillbehör.

Sammanfattningsvis kan jag konstarera att gillar man kött och i detta fallet rökt kött, kan alla hitta sin personliga favorit bland sortimentet från Jokkmokks Korv & Rökeri.

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.