Dagens recept

Arkiv för december 2009

Fler e-nummerfria nyheter från Ridderheims

Kallskuret till buffén

E-nummerfritt-nyar

Ridderheims ökar stadigt sitt sortiment av e-nummerfria produkter under etiketten Lilla Saluhallen, och lagom till nyår lanseras en mängd nya produkter. Vad sägs om till exempel Vedrökt Fjällbog, Jokkmokksrostbiff, Fjällpastrami, Vedrökt Oxinnanlår, Vedrökt Skinkinnanlår, Fjällskinka flatrökt och Vedrökta revbensspjäll? Alla produkterna är från Jokkmokks Korv & Rökeri och passar till nyårsbuffén.

Griljering av färdigkokt julskinka

Genväg till god julskinka

Griljering av färdigkokt julskinka

Om man får tidsbrist före jul, men ändå vill ha en egengjord julskinka, fungerar faktiskt de färdigkokta skinkorna nästan lika bra som en egen ugnsbakad. Man sparar flera timmars passande av julskinka i ugnen, men får ändå den goda smaken av egen griljering. Själv föredrar jag traditionell senapsgriljering, men för den modige går det utmärkt att till exempel att blanda i färska örter eller honung.

E-nummerfri julskinka från Ridderheims

E-nummerfritt på julbordet

E-nummerfri julskinka från Ridderheims

Jag har fått hem en e-nummerfri Jokkmokksjulskinka från Lappland från Ridderheims och deras Lilla Saluhallen-sortiment för att testa. Vanligtvis brukar jag köpa vanlig rimmad skinka och ugnssteka den innan den griljeras, men den här skinkan är både färdigkokt och ligger i sitt eget spad, samt är helt e-nummerfri.

Ugnspannkaka med bacon

Bekväm allt-i-ett-rätt

Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka är en sån där barndomsrätt som jag kommer ihåg att jag gillade. Genom att tillsätta bacon och servera med lingonsylt och en klick creme fraiche får rätten en vuxnare smak, men barn gillar den också. Naturligtvis går det bra att utesluta baconet, men då tycker jag att man bör ha den större mängden salt.

Lättsockrad äppelsylt

God och enkel sylt

Lättsockrad äppelsylt

Om man har egen trädgård med fruktträd och buskar som ger frukt och bär, så är ett väldigt enkelt sätt att ta reda på skörden att göra sylt. Det svåra är att hitta plats för alla burkarna i skafferiet eller ännu hellre kylen. Men man kan ju alltid ge bort burkarna i gåbortspresent. Här ger jag exempel på hur man gör äpplesylt, men jag har testat minikiwi, svarta vinbär, röda vinbär, plommon och rabarber med gott resultat. Jag följer receptet på paketet, men tar mindre socker än vad som står till lättsockrad sylt – det blir tillräckligt sött ändå.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.