Dagens recept

Arkiv för november 2009

Ost & Vin Nya smaker till vardag och fest

Kombinera ost och vin

Ost & Vin Nya smaker till vardag och fest

Nu har det kommit en smart bok om ost och vin. Den innehåller både recept, vintips, spännande och nytänkande kombinationer. Den tar dig med på en resa bland världens ostar och fakta om vin- och ostframställning.

Mustig köttfärssoppa

Billigt och värmande

Mustig köttfärssoppa

Nu när hösten är här på allvar och det är kallt – eller till och med mycket kallt och dessutom rått – så är det extremt gott att värma sig med en mustig soppa. Nånting som jag inte hade så goda minnen av från skolan var deras köttfärssoppa, men som tur är så är det skillnad på storköksmat och hemmalagat. Dessutom har väl mina smaklökar utvecklats sedan skoltiden och jag kan uppskatta mat på ett helt annat sätt. Det här är enkelt att laga och väldigt billig mat. Då kan man i stället lyxa på med ett riktigt gott bröd, som jag gjorde. Det går alldeles utmärkt att ha i morötter i soppan, och vill man ha den ännu mer mättande, kan man ju alltid reda den med mjölk eller grädde.

Grillad banan med choklad och honung

Varm dessert

Grillad banan med choklad och honung

Enkel och snabblagad dessert, men ack så god. Passar lika bra att göra hemma i ugnen som ute på grillpicknick. För mer struktur på efterrätten kan man stoppa ner lite hackade nötter i skåran tillsammans med chokladen. Den här är perfekt att göra på gamla bruna bananer - skalet blir ju ändå alldeles svart av värmen.

Fira! midsommar, jul & påsk

Helgmat från Arla

Fira! midsommar, jul & påsk

1999 kom Arlas Kokbok, och 2007 var det dags för Arla Kökets bästa. Nu kommer kokboken Fira! midsommar, jul & påsk med lättlagade recept för årets största mathögtider och festliga tillfällen, så här lagom inför adventsmys, glöggmingel, jul och nyårsfirande.

Rågsiktskakor med solroskärnor

Nybakat är godast

Rågsiktskakor med solroskärnor

Finns det något godare än nybakat bröd? Inte mycket, tycker jag. Butiksbakat bröd blir gärna lite enahanda, men jag har ännu inte kommit lika långt som min vän och kollega Sara som bakar oerhört proffsiga surdegsbröd och till och med gör sin egen russinjäst. Läs gärna mer på hennes fantastiska och inspirerande blogg Sara bakar. Övning ger färdighet och hon inspirerar mig att baka mer och mer, och kanske det till och med kommer ett och annat surdegsbrödsrecept här i framtiden, men tills dess blir det vanligt bröd och andra bullar och främst mat förstås.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.