Dagens recept

Fond du Chef från Knorr

Praktiska portionsförpackningar

Knorr Fond du Chef (klicka för större bild)

Efter att ha testat Knorrs nya Fond du Chef i några veckor kan jag äntligen uttala mig om den. Jag fick prov på tre smaker: Kyckling, Grönsaker och Kött. Kyckling och Grönsaker har jag använt var och varannan dag, både som fond och som smakförstärkare i olika rätter.

Det första receptet jag provlagade var en egen variant av Alexandra Zazzis frikadeller - det följde med smakproverna. Och sen har jag fortsatt att använda fonden till potatis-, pasta- och riskok för att förhöja smaken, använt i kycklingfärssås osv…

Däremot har jag ännu inte haft möjlighet att testa Köttfonden, då den innehåller mjölk och vi har komjölksproteinallergi i familjen – tur att jag läste på förpackningen där!

Största fördelen med Fond du Chef är att det inte är några tillsatta smakförstärkare, inga tillsatta konserveringsmedel och inga artificiella färgämnen – och det låter ju väldigt bra. En annan mycket bra sak är de praktiska portionsförpackningarna - tänk bara på de dyra flytande fonderna man köper och sen inte hinner göra slut på innan de blir för gamla.

Ibland har jag tagit ett halv portionsförpackning, och ställt in den i kylen till nästa dag och använt resten då – mycket lättare än att till exempel dela en vanlig buljongtärning som bara smular sönder.

Smaken är fyllig och mjuk, och är riktigt trevlig på de två jag har testat. Nu hoppas jag på att det kommer en fisk eller hummerfond i samma serie – och då helst utan mjölk.

Cirkapriset är 25 kronor för en förpackning med 8 portioner.

Kommentarer

Postad av Erica 24 år, fru och tvåbarnsmamma 2009-10-30, 15.15

Jag har haft med den som test i min blogg. Den är grym! Särskillt hönssmaken.

Idag ska jag prova att göra rotsakschips i ugnen, och i helgen blir dte halloweenkalas med labantema för barnen...bloggar såklart om det=)

trevlig helg!
kram erica

Postad av Hans 2010-10-17, 11.39

Fond du Chef innehåller jästextrakt vilken inte är något annat än en artificiell smakförstärkare.
Vad xantangummi och gummi arabicum har i maten att göra vill man inte ens veta.

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.