Dagens recept

Arkiv för oktober 2009

Klassiska kanelbullar

Kanel och pärlsocker

Kanelbullar

När jag var liten var jag och min syster alltid oense om vad som var den godaste fyllningen i bullar - kanel eller kardemumma. Jag har alltid föredragit kanel, och hon gillar kardemumma bättre. Vilken tur att man kan göra både och i samma sats om man vill. Jag har testat olika sorters mjöl, men gillar när det inte blir allt för sött - vetemjöl med fullkorn från Kungsörnen funkar alldeles utmärkt, men det går naturligtsvis precis lika bra med vanligt vetemjöl

Fond du Chef från Knorr

Praktiska portionsförpackningar

Knorr Fond du Chef (klicka för större bild)

Efter att ha testat Knorrs nya Fond du Chef i några veckor kan jag äntligen uttala mig om den. Jag fick prov på tre smaker: Kyckling, Grönsaker och Kött. Kyckling och Grönsaker har jag använt var och varannan dag, både som fond och som smakförstärkare i olika rätter.

Kycklingfrikadeller med pasta

Nyttigt och smakrikt

Kycklingfrikadeller med pasta

Jag har haft förmånen att testa Knorrs nya Fond du Chef – en fond i portionsförpackad geléform. Jag fick även tips på recept som Alexandra Zazzi har tagit fram, men jag hade inte alla ingredienser hemma, så det fick bli en egen variant istället, men säkert väl så god. Frikadeller är annars en maträtt som jag förknippar med barnmatsburkar, men det här smakade riktigt gott. I originalreceptet är det kalvfärs och Fond du Chef Beef som används, och basilika istället för provencalska örter. Och för att få lite mer sting på rätten, valde jag att servera med god pesto förutom peppar och parmesan.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.