Dagens recept

Dama Nera från Glenn Strömberg Collection

Fantastisk dessert

Dama Nera från Glenn Strömberg Collection (klicka för större bild)

Jag är en riktig efterrättsälskare, och jag gillar italiensk mat. En italiensk efterrätt kan med andra ord inte bli fel. Jag har bara hört bra saker om Glenn Strömbergs produkter, men aldrig kommit mig för att testa tidigare. På en middag hos goda vänner blev vi bjudna på den här fantastiska desserten.

Dama Nera – svarta damen - är en perfekt måltidsavslutare, gärna efter italienska rätter, med sina chokladkex i botten, vit mousse i mitten och kraftfull chokladmousse på toppen. Lagom stor portion, krämig och smakrik, men inte för mäktig. Passar otroligt bra till en god cappuccino eller annan valfri kaffedryck efter maten.

Desserten finns i frysdisken i affären, och kommer i en snygg glasförpackning med plastlock. Tinas i rumstemperatur eller i kylskåp innan servering.

I samma serie kan man även köpa Tiramisú och Cappuccino mousse, som jag i och för sig inte har provat ännu, men håller de lika hög klass som den här, lär man inte bli besviken. En tvåpack efterrätt kostar ca 40 kronor, men då har man ju kvar perfekta dricksglas när desserten väl är uppäten, så det känns verkligen som ett överkomligt pris.

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.