Dagens recept

Arkiv för december 2008

Äppelkompott med päronlikör

Snabbgjort efter maten

Äppelkompott med päronlikör (klicka för större bild)

Kompott är en slags krämliknande efterrätt som är väldigt enkel att åstadkomma själv. Finns det inte äpplen hemma, går det bra att koka kompotten på andra frukter, till exempel päron eller plommon. Med glass eller grädde till, blir det en god avslutning på en lite mäktigare middag.

Dama Nera från Glenn Strömberg Collection

Fantastisk dessert

Dama Nera från Glenn Strömberg Collection (klicka för större bild)

Jag är en riktig efterrättsälskare, och jag gillar italiensk mat. En italiensk efterrätt kan med andra ord inte bli fel. Jag har bara hört bra saker om Glenn Strömbergs produkter, men aldrig kommit mig för att testa tidigare. På en middag hos goda vänner blev vi bjudna på den här fantastiska desserten.

Samlade julrecept

Julen närmar sig

julbild (klicka för större bild)

Varje år i början av december brukar jag riva ut alla recept jag har i en stor hög på köksgolvet för att leta reda på de traditionella julrätterna jag brukar laga, både julmat, julbak och julgodis, samt annat som hör julen till. För att göra det lätt för mig och för alla intresserade, samlar jag dem allt eftersom i en artikel här på sajten.

Köttgryta med aprikoser

Mustig gryta

Köttgryta med aprikoser (klicka för större bild)

Så här i höstrusket smakar det bra med en god gryta. Den här har på kort tid blivit en av mina favoriter. Välj bra kvalitet på köttet, så blir det mört. Visserligen tar den en stund att göra, men sköter sig själv större delen av tiden. Passar lika bra till vardagsmat (om man har tid) som bjudmat. Dessutom är den ännu godare dagen efter – då hinner smakerna mogna ihop ännu mer.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.