Dagens recept

Arkiv för november 2008

Ugnsbakad sej med tapenade, tomater och svamp

Enkel fiskgratäng

Ugnsbakad sej med tapenade, tomater och svamp (klicka för större bild)

Nu när nästan all torsk är utrotningshotad försöker jag att välja andra vita fiskar när jag ska äta fisk. Sej ser ganska grå och tråkig ut rå, men när den väl är kokt, stekt eller ugnsbakad är den lika fin och vit som torsken. Vit fisk smakar oftast inte så mycket, åtminstone inte när jag försöker tillaga den, men med smakrika tillbehör blir det en riktig höjdare. Rätten är enkel och snabb att göra, och sköter sig själv i ugnen. Bra bjudmat och enkel att variera med andra tillbehör.

God Morgon Nypressad

Smaktest av juicenyheter

God Morgon Nypressad (klicka för större bild)

Jag har blivit ombedd att ingå i en smakpanel för att testa Godmorgons Nypressade juicer. Här hemma är vi storkonsumenter av juice, så det var kul att testa lite lyxigare varianter.

När man läser att det ska vara nypressad eller färskpressad juice förväntar man sig att det ska vara en lyxig förpackning till det exklusiva innehållet, men här har Arla/Jo Bolagen satsat på en klassisk kartong. Det är bra ur miljösynpunkt, och designen sticker ut i juicehyllan. Jag tycker att det är en pigg och tilltalande miljöanpassad design, även om den egentligen inte lyfter fram det exklusiva innehållet tillräckligt.

Paprikakryddade köttfärsbiffar med majs- och potatismos

Barnens favorit

Paprikakryddade köttfärsbiffar med majs- och potatismos

Pannbiffar i all ära, men ibland behöver de piffas upp! Genom att fräsa grillade paprikastrimlor på burk och tillsätta köttfärssmeten, får man en söt och god smak på buffarna. Komplettera med ett potatismos med majs i – en favorit hos både barn och vuxna!

Hembakat – receptsamling för baket

Mycket inspiration

Hembakat

Tycker du om att baka, men saknar inspiration? Blir det bara samma kakor och bröd varje gång? Då kan lösningen vara att börja prenumerera på Hembakat.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.