Dagens recept

Arkiv för oktober 2008

Enklaste äppelkakan med ströbröd och äppelmos

Kan det bli enklare?

Enklaste äppelkakan med ströbröd och äppelmos

Det finns nog hur många varianter på äppelkaka som helst. Här är ett av de allra enklaste recepten som finns. Och snabbt går det. Med 5 ingredienser och ungefär 5 minuter senare har du en otroligt lättlagad efterrätt.

Röd linssoppa med potatis

Godare än ärtsoppa

Röd linssoppa med potatis

Soppa med ett gott bröd till är underskattad mat. Generellt tycker jag att soppa passar bäst när det är kallt ute – höst vinter och tidig vår. Ärtsoppa har jag aldrig varit förtjust i, men här är ett recept på en soppa som i smaken påminner ganska mycket om just ärtsoppa (det är väl timjan, senap och korv som bidrar). Men det är såå mycket godare. Helt enkelt en enkel bassoppa som värmer gott kyliga kvällar, som går snabbt att göra och fungerar utmärkt att värma upp dan därpå.

Pastasås med skinka och grönsaker

Färgglad pastasås

Pastasås med skinka och grönsaker

En trevlig färgklick på pastatallriken. Nyttigt att få i sig grönsaker utan att det blir så mycket tuggmotstånd. Goda smaker som trivs ihop. Blir såsen för tunn går den att reda med lite maizenaredning, och naturligtvis går det utmärkt att byta ut grönsakerna mot andra som man gillar. Vill man ha en helt vegetarisk sås, struntar man bara i skinkan och använder havre- eller sojagrädde istället. Då går det bra att fräsa grönsakerna i mjölkfritt margarin eller olja.

Braun Multiquick Artiste – en test

Förenklar köksarbetet

Braun Multiquick Artiste

En mixerstav. En ballongvisp. En matberedare. Allt i en och samma maskin. Jag har testat Brauns nya Multiquick Artiste - och är imponerad. Sedan tidigare har jag en helt vanlig mixerstav (även den från Braun) och en liten matberedare från Philips. Frågan var om den nya Multiquicken kunde ersätta mina gamla maskiner.

Lasagne med köttbullar

Barnvänlig lasagnevariant

Lasagne med köttbullar

En variant på lasagne som är så lättgjord man vill. Är man riktigt lat, använder man sig av en färdig tomatsås på burk, samt en färdig ostsås. Jag använde mig av Mamma Scans köttbullar, men gjorde egen tomat- och bechamelsås.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.