Dagens recept

Arkiv för september 2008

Lätt äppelmos

Mos med äppelbitar

Lätt äppelmos

Ett gott äppelmos passar bra till mycket. Fördelen med att göra det själv är att man vet precis hur mycket socker som används, och är det egna äpplen från trädgården, vet man ju dessutom om de är besprutade eller totalt ekologiska. Har man väldigt mycket äpplen är det ett snabbt sätt att ta hand om en större mängd på en gång. Receptet går utmärkt att dubbla.

Kladdkaka med smak av dumlekola

Extra mycket smak

Kladdkaka med smak av dumlekola

Kladdkaka har alltid varit en stor favorit för mig på kakfatet. Det var en av de första kakor jag lärde mig baka själv. Här är ett recept som ger en ny dimension åt just kladdkakor. Ljuvlig chokladsmak blandad med dumlekola. Jag använde den klassiska dumlekoleförpackningen, men varför inte vara lite vild, och testa med lakritssmak?

Enkelt grovt bröd

Bröd med variation

Enkelt grovt bröd

Jag är ingen höjdare när det kommer till brödbakning, även om jag tycker att det färdiga resultatet brukar bli helt ok. Nu har jag hittat ett recept, som till och med passar mig, både enkelt, snabbt och smidigt (fast lite kladdigt blir det ju i alla fall).

Rabarberchutney

Användbart tillbehör

Rabarberchutney

Efter att ha gjort rabarberkaka på rabarberkaka hela sommaren och ändå inte lyckats göra slut på all rabarber, hittade jag recept på rabarberchutney. Visade sig vara praktiskt, då vår mangochutney precis hade tagit slut. Chutney är ett tillbehör som livar upp de flesta rätter, och den här väljer man att göra så stark man vill.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.