Dagens recept

Arkiv för augusti 2008

Saft på rabarber och vinbär

Barndomssmaker

Saft på rabarber och vinbär

Vid en inventering av frysen upptäckte jag att jag har otroligt mycket röda vinbär som tar upp alldeles för mycket plats. Det, i kombination med de sista stjälkarna på rabarberplantan, fick mig att fundera på vad jag skulle hitta på. Saft vore inte så dumt… Kombinationen vinbär och rabarber funkar alldeles utmärkt till blandsaft, och inte är det så svårt heller. För variation går det bra att ta andra frukter och bär.

Mozzarellafyllda stekta mackor

Lyxiga varma mackor

Mozzarellafyllda stekta mackor

Så goda att man gärna äter två stycken… Dubbelpanering är något som jag förknippar med wienerschnitzlar, men här bidrar den till en frasig varm macka med krämigt inre. För ännu mer smak, ta gärna en skiva skinka mellan bröden. Mums!

Rostad majsröra

Mångsidig röra

Rostad majsröra

En god och mångsidig röra baserad på majs. Passar både som smörgåspålägg och som röra till kött eller kyckling. Den funkar bra på buffébord eller som grilltillbehör – styrkan väljer man själv. Det är även lätt att öka på mängden röra så att det passar antalet ätande. Dessutom går den snabbt att göra och blir det nåt över, så håller röran i kylskåp några dagar.

Tårta med röda vinbär

Saftig tårta

Tårta med röda vinbär

Om man får stora mängder röda vinbär, kan det vara lite svårt att veta vad man ska göra av alla de goda bären. Visst går det bra att frysa in dem, men jag tycker att de förtjänar att ätas färska också. Här är ett recept på en enkel tårta. Vill man ha en högre tårta, så delar man botten i två delar och lägger en del mellan vaniljkrämen och grädden. För lite mer vuxen smak går det bra att smaksätta grädden med exempelvis punsch.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.