Dagens recept

Arkiv för juli 2008

Rabarber med mandelfras

Nyttig efterrätt

Rabarber med mandelfras

Det är fortfarande rabarbersäsong, men man kan ju inte laga smulpaj eller kräm jämnt… Här är en festlig, fast ändå ganska nyttig efterrätt. Har man inte man inte mandelspån hemma, funkar det med vanlig mandel som man hackar ganska fint. Det funkar även bra att byta ut farinsockret mot vanligt socker.

Pesto med ruccola och solroskärnor

Pesto utan nötter

Pesto med ruccola och solroskärnor

Nackdelen med vanlig pesto är att den innehåller nötter och det gör ju att alla inte kan äta den på grund av allergi. Här är en god variant med solroskärnor stället för pinjenötter. Och ruccola är den främsta smaksättaren istället för basilika.

Smidig banankaka

Mild banansmak

Smidig banankaka

En kaka med god smak av banan. Har du bruna bananer över – rör ihop kakan på några minuter, grädda, ät och njut. Kakan funkar väldigt bra till små barn, då den inte innehåller en massa starka kryddor. Vi vuxna gillar den också. Här går det bra att vara lat och bara röra ihop hela kakan med samma gaffel som man mosar bananerna med. Praktiskt och sparar disk.

Röda vinbärsrutor med havreknäck

Praktiskt i långpanna

Röda vinbärsrutor med havreknäck

Kakor som bakas i långpanna och därefter skärs i rutor är väldigt praktiskt. Man får ut många kakor som blir jämnstora. Den här kakan funkar utmärkt att frysa. Och funkar även att baka på upptinade bär - man får bara tänka på att låta dem rinna av lite innan man använder dem, så det inte blir vinbärssås.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.