Dagens recept

Arkiv för mars 2008

Choklad- och persikokaka

Kladdkaka med frukt

Choklad- och persikokaka

Kladdkaka är en gammal barndomsfavorit hos mig. Här är en variant med konserverade persikor i. Utan att ha provat vågar jag lova att det är gott med konserverade päron också. Kanske även frysta hallon vore gott - choklad och hallon är ju en klassisk kombination. För att göra kakan extra snygg vid servering, sikta över lite florsocker.

Fiskgratäng med kräftstjärtar

Lyxig fisk- och skaldjursgratäng

Fiskgratäng med kräftstjärtar

När man är trött på att steka/panera/ugnssteka fiskfiléer går det för det mesta bra att göra fiskgratäng. Här är en rätt så klassisk variant på pangasiusfilé. De flesta vita fisksorterna går bra. För mer smak - smaksätt med dill i såsen, och varför inte byta ut kräftstjärtarna mot räkor.

Pasta med lax och fetaost

Med smak från fetaost

Pasta med lax och fetaost

Lax och pasta är alltid en höjdarkombination. Här är en variant med tomatig sås och rikligt med fetaost på toppen. Vill man göra en nyttigare version av den här rätten, är det smartare att steka laxen i ugnen på 150 °C och utesluta grädden ur såsen.

Sockerkaka med vaniljfyllning

Världens godaste sockerkaka

Sockerkaka med vaniljfyllning

Jag har kommit in i en riktig bakperiod, och återupptäckt ett gammalt recept på vad jag tycker är världens godaste sockerkaka. Egentligen är det en helt vanlig mosskaka, men med riktigt smarrig fyllning. Helst tycker jag att man ska använda riktigt smör när man bakar, men margarin funkar också. Den här kakan är nästan som en tårta, särskilt om man serverar den med en klick vispad grädde, men den är så god och saftig att det funkar alldeles utmärkt att äta den naturell. Och den vinner på att stå i kylskåpet över natten, men det är svårt att låta den vara...

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.