Dagens recept

Arkiv för januari 2008

Kokosmuffins med choklad

Variant på kokostopp

Kokosmuffins med choklad

En variant på barndomens kokostoppar. Fast i muffinsformar. Och med chokladsmak. Gott, saftigt och inte alltför sött. Dessutom snabblagat. Det går bra att göra dem i normalstora muffinsformar också, men då får man anpassa gräddningstiden.

Krämig chokladbakelse med glass och frukt

Krämig smakrik efterrätt

Krämig chokladbakelse med glass och frukt

Vid den senaste trerättersmiddagen med goda vänner åt vi en väldigt god efterrätt. Hur lätt som helst att göra. Smakrik, och lätt att variera tillbehören till. Tänk bara på att gör den i samband med måltiden. Den ska ätas direkt från ugnen, varm, krämig och supergod och inte alltför söt. Nästa gång ska jag testa att servera hallon och vaniljglass till.

Saffranslängd fylld med mandelmassa och vit choklad

Lyxig fyllning

Saffranslängd fylld med mandelmassa och vit choklad

Saffransbullar hör julen till, men tanken på att ställa sig och göra ytterligare en sats lussekatter några dagar före jul, var inte speciellt lockande i år. Tiden fanns helt enkelt inte. Men jag hittade ett recept på saffranslängd med mumsig fyllning. Det går ju bra mycket fortare, och vill man, funkar det att göra vanliga bullar istället, korta bara gräddningstiden till 8-10 minuter och öka ugnsvärmen till 225°C.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.