Dagens recept

Ny kokbok från Arla Köket

Läckert bidrag till kökshyllan

Arla Kökets Bästa

En av mina största inspirationskällor när det gäller matlagning är arla.se. För åtta år sedan gavs Arlas kokbok ut med massor av schyssta recept. Och nu kommer uppföljaren Arla Kökets Bästa. Här har Arla samlat de mest efterfrågade recepten från arla.se i en kokbok fylld med läckra recept och snygga bilder. Hela kokboken ger ett mycket proffsigt och inspirerande intryck.

Boken innehåller 76 recept och har en praktisk spiralrygg. Här tycker jag att förlaget eller formgivaren har tänkt smart. Jag vet inte hur många gånger som jag har haft en kokbok som har slagit igen sig själv när jag har lagat mat. Bindningen gör att man kan lätt kan ha framme det aktuella receptet utan att riskera att boken lever sitt eget liv och byter sida under matlagningen. Dessutom tar den ju mindre plats på köksbänken också.

Kokboken är snyggt layoutad med recepten tydligt uppspaltade med ingredienslista och utförande. Det är max två recept per sida och på motstående sida på uppslaget visas en stor bild på hur rätten ser ut. Och det är riktigt läckra bilder. Visserligen samma som är på sajten, men de kommer bättre till sin rätt i boken.

Arla Kökets Bästa är indelad i tio kapitel som exempelvis kyckling, pasta och grönt. Det som känns nytt och inspirerande är kapitlet fredagsmys – snabba lättlagade rätter för den trötta barnfamiljen.

Om jag bara ska nämna några av mina egna favoritrecept från boken så blir det följande:

  • Kyckling med parmaskinka och balsamsås
  • Salamifylld fläskfilé
  • Italiensk kycklingpasta
  • Halloncheesecake i glas
  • Oxfilé provencal
  • Fransk chokladtryffel

Man kan beställa direkt från arla.se, Arla Kökets Bästa eller Harlequin förlag för endast 79 kronor inklusive porto och frakt. Eller vänta till den kommer till bokhandlar och affärer lite senare om du vill bläddra i den först (fast då kommer den att vara en tjuga dyrare).

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.