Dagens recept

Snabba fredagsräkor från Abba

Bara att värma

Snabba fredagsräkor från Abba

Som västkustbo hör det ju till att gilla färska räkor. Men ofta kan frysta fungera nog så bra. Särskilt i mat. Abba är ju mest känd som musikgrupp, men mat-abba är ju inriktat på fisk/seafood. Sill och fiskbullar och Kalles Kaviar har ju funnits i olika varianter i många år, men på senare tid har företaget även tagit fram färdigfrysta rätter, bara att värma.

Snabba Fredagsräkor finns i tre olika smakkombinationer - Lemon & Pepper, Red Curry och den som jag testade, Chilli & Lime. Räkorna är frysta och färdigmarinerade, bara att vända ner i den kokade pastan och låta bli varmt på eftervärme under lock några minuter.

Jag gillar ju inte när mat är för starkt kryddad, och jag var lite avvaktande till just Chilli-smaken innan jag hade smakat, men räkorna är lagom starka. Limesmaken framträder dock tydligare än chillin, vilket jag tycker är bra - passar mina smaklökar bättre. Räkorna är stora och fina, och känns lyxiga, nästan som färskskalade räkor. Förpackningen är anpassad för två personer (200 g), men jag hade gärna sett en större förpackning - det är lite snålt med 100 g per person.

Snabba Fredagsräkor är snabbt, enkelt och gott, men lite dyrt, och passar lika bra veckans övriga dagar också.

Kommentarer

Postad av N 2007-11-02, 9.23

kan någon ge tips var man ska söka´, jag hittar den inte.

please, har letat i hundra år

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.