Dagens recept

Arkiv för september 2007

Snabba fredagsräkor från Abba

Bara att värma

Snabba fredagsräkor från Abba

Som västkustbo hör det ju till att gilla färska räkor. Men ofta kan frysta fungera nog så bra. Särskilt i mat. Abba är ju mest känd som musikgrupp, men mat-abba är ju inriktat på fisk/seafood. Sill och fiskbullar och Kalles Kaviar har ju funnits i olika varianter i många år, men på senare tid har företaget även tagit fram färdigfrysta rätter, bara att värma.

Potatissallad med senap och kapris

Krämig potatissallad

Potatissallad med senap och kapris

Färdig potatissallad i all ära - det är godare att göra själv. Och förmodligen blir det nyttigare också. Dessutom kan man lätt smaksätta den som man vill, och exempelvis variera med pesto i stället för senap, och då gärna med soltorkade tomater i.

Currydoftande fiskgryta med rotfrukter

Mustig gryta

Currydoftande fiskgryta med rotfrukter

Curry är en krydda som jag i vanliga fall är måttligt förtjust i. Men Arla har i samarbete med Årets Kock 2006 tagit fram en smaksatt creme fraiche med just currysmak (och äpple och dill) som jag tycker riktigt bra om (med tillhörande recept). Den har en mild och balanserad currysmak. Tidigare har jag bara provat den ihop med korv, vilket har fungerat kanonbra, men nu var det fisk som gällde.

Pasta med citronmarinerad kyckling

Mör kyckling

Pasta med citronmarinerad kyckling

Pasta med kyckling kan man ju göra på väldigt många olika sätt. Här testade jag att marinera kycklingen först, dels för att den skulle få lite smak, dels för att göra den mörare. Med innerfilé är det inte helt nödvändigt eftersom den är väldigt mör i sig. Helt ok vardagsrätt, och den egna arbetsinsatsen sträcker sig till ungefär en kvart.

Krämig pastasallad med kyckling

Mättande sallad

Krämig pastasallad med kyckling

Sallader kan vara riktigt tråkiga - en bas på isbergssallad och tråkiga grönsaker – eller så gör man något gott och mättande i stället. Den här rätten funkar både som ensamrätt på middagsbordet, eller på ett buffébord. Då räcker den till några fler personer. Det går bra att variera med olika sorters pasta, till exempel risoni i stället för färsk, fylld tortellini, grillade grönsaker istället för kalla, och varför inte tillsätta lite knaperstekt bacon som sällskap till kycklingen? Ju fler ingredienser man har i, desto godare blir det. Men som vardagsmat funkar nedanstående recept alldeles utmärkt.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.