Dagens recept

Arkiv för maj 2007

Krämig rabarberpaj

Kladdigt och gott

Krämig rabarberpaj

Tid för rabarber. Varför inte testa lite nya rabarberpajsrecept istället för att som alltid annars göra en traditionell smulpaj? Här bidrar grädden till krämigheten och kanelen ger en schysst smakbrytning. Testa att byta ut rabarbern mot äpplen eller päron för variation.

Kyckling med grönsaker i balsamsås

Italiensk kyckling

Kyckling med grönsaker i balsamsås

Att kyckling är nyttigt och väldigt praktisk mat har jag tyckt länge. Det är lätt att variera och även tillbehören. Här är en av mina favoriter. En liknande variant är att linda in kycklingen i parmaskinka, blanda ihop såsingredienserna och hälla runt kycklingen i en ugnsfast form och gratinera cirka 20-25 minuter. Till det är det gott med ris och ugnsstekta grönsaker. Men det är ju ett helt annat recept...

Apelsinstekt kyckling med tomat- och ostglaserad pasta

Lyxig skolmat

Apelsinstekt kyckling med tomat- och ostglaserad pasta

I Göteborg har man nyss haft en måltidsdag i skolan där man har tagit hjälp av stjärnkocken Stefan Karlsson från restaurang Fond för att skapa en bättre skolmat. Villkoret var att det inte fick vara mycket dyrare än "vanlig" skolmat. Här är min version av hans recept. Sött och syrligt kombineras i tomatsåsen, och den känns smal och nyttig.

Kyckling med grönsaker i balsamsås och baconrisotto

Festlig italiensk mat

Kyckling med grönsaker i balsamsås och baconrisotto

Här är en middag som är både mättande och god. Den passar bra som bjudrätt till lördagsmiddagen. Tycker man att det blir för kraftigt med risotto till kycklingen går det bra att bara ha vanligt ris, men man behöver ju inte ta så mycket. Både risotton och kycklingen fungerar bra att värma upp dagen efter om det skulle bli rester kvar.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.