Dagens recept

Rött råris från Renée Voltaire

Nyttigt råris med spännande färg

Rött råris från Renée Voltaire

Jag har hört talas om Renée Voltaire i tidigare sammanhang främst från kokboken hon gjorde ihop med sin syster Lotta – Systrarna Voltaires kokbok. När jag var inne i en kaffe- och tebutik som dessutom sålde delikatesser och annat stötte jag på hennes nya matserie. Jag hade lite problem att välja vad jag skulle köpa med mig, men fastnade till slut för Rött råris.

Det närmaste jag har testat tidigare är fullkornsris, och det smakar väl helt OK, men just att det är rött ger en schysst färg på tallriken. Riset har en god och lite nötig smak och ska koka i 45 minuter efter att ha sköljts. Man bör koka det utan salt eftersom det kan sluta sig istället för att spricka upp, men jag tillsätter lite mot slutet av koktiden och det funkar bra. Råris är mycket nyttigare än fullkornsris och framför allt vanligt vitt ris. Det är också gott att testa som variation någon gång då och då.

Man kan beställa direkt från sajten, och där finns det även många andra produkter och en del recept. www.reneevoltaire.se

Kommentarer

Postad av Christina W 2007-01-19, 20.05

Rött råris låter jättespännande. Och jag ser ju för min inre syn hur snyggt det kan bli på tallriken.
Måste helt enkelt prova. Tack för tipset

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.