Dagens recept

Arkiv för november 2006

Stekta karamelliserade äppelklyftor

Enkel och snabblagad efterrätt

Stekta karamelliserade äppelklyftor

Tänk vad mycket godare varma äpplen är än kalla, råa. Ett alldeles utmärkt sätt att få i sig frukt på, om än inte så nyttigt. Jag tycker att den här funkar som vardagsefterrätt likaväl som helggott. Genom att välja färdig vaniljsås blir det väldigt snabblagat. Och inte måste man skala äpplena heller om man inte vill. Utan att ha testat själv kan jag tänka mig att några droppar konjak i stekpannan kan vara gott, och ge en mer vuxen smak. Eller varför inte droppa konjaken i vaniljsåsen? Funkar lika bra med päron i stället för äpplen.

Grön ärtsoppa med örtkräm

God krämig soppa

Grön ärtsoppa med örtkräm

Vanlig ärtsoppa med fläsk är bland det värsta jag vet i matväg. Har aldrig riktigt gillat det. Jag var mer ute efter pannkakorna när det var torsdag. Om man tar vanliga frysta gröna ärtor istället för de tråkiga gula, så blir det en helt annan rätt. Med en rejäl klick smaksatt kesella blir det dessutom en delikatess. Vill man göra soppan lite extra lyxig, går det alldeles utmärkt att ha i några matskedar vitt matlagningsvin.

Fisktärningar av lax, torsk, sej från Findus

Perfekt blandning

Fisktärningar av lax, torsk, sej från Findus

Findus har tagit fram en väldigt smart produkt, nämligen fisktärningar från 3 olika sorters fiskar som passar perfekt i exempelvis soppa, gryta eller wok. En bra blandning av lax, sej och torsk gör att olika smaker blir tillgodosedda.

Hönöpizza

Lättlagat för alla

Hönöpizza

Ett smidigt sätt att göra enkel lunch- eller kvällsmat, och samtidigt ett sätt att utveckla den varma mackan, är att använda brödet som pizzabotten. Ibland brukar jag ta hönökaka som bas, och det funkar faktiskt också bra med fryst smördeg. Det är dock inte riktigt lika nyttigt…

När jag var liten fanns det bara de stora halvmåneformade hönökakorna, men nu för tiden finns det även små runda bröd – perfekt! Titta vad du har i kylen och använd din fantasi. Men här tycker jag nog att det enklaste samtidigt är det godaste.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.