Dagens recept

Arkiv för oktober 2006

Pasta med kantareller, spenat och soltorkade tomater

Svensk och italiensk blandning

Pasta med kantareller, spenat och soltorkade tomater

Kantareller är gott, babyspenat och soltorkade tomater likaså. Och rödlök och vitlök. Och framför allt parmaskinka. Sen får man ju inte glömma parmesanost heller. Och naturligtvis pasta. Med alla dessa fantastiskt goda ingredienser kan det inte bli annat än jättegott.

Salsiccia Tradizionale från Zeta

Enkel pastasås

Salsiccia Tradizionale från Zeta

Även om jag gärna vill laga all mat från grunden, så är det inte alltid jag hinner, eller har lust. I somras hittade jag den här pastasåsen från Zeta. En smakrik tomatsås med små salsicciakorvbitar i. Bara att blanda med nykokt pasta.

Gratinerad pasta med kyckling

Gratäng med god smak

Gratinerad pasta med kyckling

Pastagratäng är bra när man ska laga många portioner enkelt. Särskilt om man kokar pastan färdig först, gör själva fyllningen och bara gratinerar cirka 10-15 minuter. Då är det enkelt att laga mycket mat på en gång.

Gratänger och grytor har också förmågan att smaka extra mustigt, fylligt och gott efter en dag, så det bästa är egentligen att laga gratängen eller grytan dagen innan man hade tänkt att äta den. Men det är klart, det går inte alltid att vara så förutseende.

Det är enkelt att variera den här gratängen, liksom de flesta andra gratänger och grytor. Men den vinner definitivt på att ha någon grönsak i. Testa med lite fräst röd paprika, kanske lite oliver, eller varför inte tomat i gratängen.

Tomat- och lökröra

Gott till mycket

Tomat- och lökröra

Vi hade Sydafrikatema på jobbet och var några som hjälptes åt att laga mat. Jag gjorde bland annat den här tomat- och lökröran. Den påminner väldigt mycket om en italiensk tomatsås jag brukar göra, men med den största skillnaden att då har jag i örtkryddor, gärna en skvätt rött vin, vatten och tomatpuré.

Pizza Kit från Sara Lee

Enkel hantering

Pizza Kit från Sara Lee

Jag gillar att äta en pizza då och då, men har tyvärr inte turen att bo i närheten av en pizzeria som är bra. Jag tycker att oftast gör man de godaste pizzorna själv, men det som är jobbigt är att få till degen.

Toast med fiskbiff och räkröra

Toast med havssmaker

Toast med fiskbiff och räkröra

Toast är ett enkelt sätt att göra en snabb lunch som ändå är varm. Här har jag använt färdiga ingredienser för att det ska gå snabbt och smidigt.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.