Dagens recept

6 Croissants från Sarah Lee

Nybakade delikatesser

6 Croissants från Sarah Lee

Efter att ha varit på två utlandsresor under kort tid och tillbringat ett antal nätter på hotell med tillhörande hotellfrukost, har jag fått smak på croissanter. Om man inte har den lokale bagaren precis runt hörnet och bara kan kila över och köpa nybakade croissanter, får man leta efter andra alternativ.

"Deg på burk" låter ju inte speciellt upphetsande men Sarah Lees croissanter är förvånansvärt goda och frasiga, och framför allt väldigt smidiga att göra. Bara öppna förpackningen, rulla ut degen, dela den enligt de förskårade markeringarna, rulla ihop och in i ugnen 12-15 minuter. Vips så har du dina nybakade croissanter.

Som frukost är de godast naturella eller möjligtvis att man tillsätter lite riven ost, men det är ju inget som hindrar att man rullar in lite chokladhack eller sylt och får goda kakor till eftermiddagsfikat istället. Jag hittade min croissantdeg på Ica, men jag vet att även Hemköp säljer produkten. Drygt 16 kronor för 6 croissanter. De blir inte exakt lika stora som "köpe-croissanter" men sex croissanter räcker lagom till 2 personer.

Kommentarer

Postad av Kinna 2006-08-29, 13.10

Croissanter på burk är jättebra. Tror att det finns ett alternativ på Netto (fast jag inte gillar Netto speciellt som affär).

Postad av Anonymous 2008-02-22, 19.40

Gillar dem också, trist att de är gjorde med transfetter.

Postad av Recept bröd scones bakning bakrecept choklad 2009-10-08, 16.17

Croissanter är alltid gott!
Fin blogg du har förresten, Kram!
Croissant recept

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.