Dagens recept

Filoncini Sesamo från Zeta

Goda brödpinnar

Filoncini sesamo

Eftersom jag älskar italiensk mat, älskar jag också italienska tilltugg, till exempel grissini. Tidigare har jag bara testat vanliga grissini, och jag gillar inte riktigt de där maskinformade helt raka brödpinnarna. Jag vill att det ska se mer rustikt och hembakat ut.

Filoncini uppfyller bägge de kraven. Det är svårt att jämföra dem med vanliga grissini. Det är ungefär som att jämföra rån och strut hos glassgubben, Det ena är gott, det andra smakar mest vatten, mjöl och lite bôs. En bra smak och ett rustikt utseende gör de här till mina nya favoriter. Och sen gillar jag ju sesamsmaken också. Filoncini finns även som naturell variant.

Kommentarer

Postad av Kickan 2007-01-08, 21.39

Zetas Filoncini är bakade på surdeg och behåller krispigheten även när man lindar exvis parmaskinka runt dem. Mycket smak och krispighet. Rekommenderas verkligen!!!

Postad av Angelica 2007-07-19, 14.13

Perfekt som apptitreatare innan maten eller som snacks efter maten. Jag brukar severa dom med en klick färskost på toppen. Några som jag rekomenderar är créame bonjour vitlök eller gräslök. Även ricotta eller chevré är gott, men tänk bara på att ricottan kan vara lite smaklös så i den kan man blanda i lite pesto, vitlök eller bara lite salt. OM man lyxa till det ännu lite mer så lindar man självklart in dem i en god parmaskina och lite roccula. MUMS MUMS!

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.