Dagens recept

Arkiv för juli 2006

Grissini med parmaskinka

Snabbt och enkelt italienskt

Grissini med parmaskinka

Enklare och snabbare än så här kan det knappast bli. Perfekt tilltugg om det är italiensk fest. Om det serveras italiensk buffé är det här en självklar plockrätt.

Jordgubbar med yoghurt och honung

Lagom sött och väldigt gott

Jordgubbar med yoghurt och honung

Själv tycker jag att jordgubbar är bland det svenskaste som finns, särskilt med vispad grädde, mjölk eller fil till. Men genom att ändra tillbehören kan man lätt få en helt annan prägel på jordgubbarna. Vill du att det ska se lite mer lyxigt ut, kan du strö över flagad mandel eller rostade pinjenötter. Det här blir en nyttig c-vitaminrik efterrätt. Vem har sagt att efterrätter alltid är onyttiga?

Grillburgare från Kronfågel

Direkt på grillen

Grillburgare från Kronfågel

Kronfågel gör stor affär av sina nyheter som går ”direkt på grillen”. Färdigmarinerade kycklingdelar av olika slag i aluminiumtråg som man bara ställer direkt på grillen. Största fördelarna är ju dels att man slipper göra ren grillgallret efteråt, dels slipper hantera råa kycklingdelar.

Pastagratäng med chorizo eller annan stark korv

En av alla ingredienser

Korv stroganoff

Gratäng är ett bra sätt att ta vara på rester eller om man bara har lite av olika ingredienser hemma. Ofta tar ju gratänger ganska lång tid att göra, då de ska vara inne i ugnen länge för att bli klara. Den här pastagratängen är ett undantag, då allt är färdigkokat och uppvärmt redan innan rätten åker in i ugnen. Det behövs bara en gratinerad yta. Och naturligtvis är det ju variationsmöjligheterna enorma. Bara fantasin (och kylskåpsinnehållet) sätter gränser.

Filoncini Sesamo från Zeta

Goda brödpinnar

Filoncini sesamo

Eftersom jag älskar italiensk mat, älskar jag också italienska tilltugg, till exempel grissini. Tidigare har jag bara testat vanliga grissini, och jag gillar inte riktigt de där maskinformade helt raka brödpinnarna. Jag vill att det ska se mer rustikt och hembakat ut.

Basilikasås

Grön och god sås

Basilikasås

Varm sås med italienska förtecken. Passar bra till pasta, kyckling, kött eller fisk. En bra sås att ta till när andan faller på. Vin är ju inget måste, men jag tycker att smaken förhöjs när man tillsätter vin. Och det är ju inte nödvändigt att öppna en flaska varje gång – matlagningsviner som håller 6 månader i kylen är ett fullgott alternativ i mina ögon.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.