Dagens recept

Arkiv för juni 2006

Honungsmelon med parmaskinka

Enkel, snabblagad och nyttig förrätt.

Honungsmelon med parmaskinka

Enklare och snabbare än så här kan det knappast bli. Perfekt tilltugg om det är italiensk fest. Om det serveras italiensk buffé är det här en självklar plockrätt.

Rabarberkaka med citron

När du tröttnat på att göra smulpajer

Rabarberkaka med citron

En fräsch och lagom söt och syrlig rabarberkaka. Den smakar så där perfekt försomrigt som allt gjorde när man var liten. Ok så värst nyttig är den väl inte med allt smöret, men så god, att det är värt de extra kalorierna.

Italiensk pastasallad

Somrig italiensk inspiration

Italiensk pastasallad

Här är en rätt som det är lätt att fördubbla och bjuda många på. Passar lika bra som bufférätt, som på stranden till lunch. Enkelt att variera i det oändliga med olika tillbehör och med andra ingredienser. Tillsätt grönsaker och du har en nyttigare och matigare sallad. Servera till parmaskinka, och du har en lyxig bjudrätt.

Viltskavspanna med gröna ärtor

Enkel vardagsmat med norrländsk touch.

Viltskavspanna med gröna ärtor

Svenska smaker kommer till sin rätt i den här rätten. Om man inte har ärtor hemma, funkar det bra med haricot vertes istället, och har man inte viltskav, går det naturligtvis lika bra med renskav. Tycker man att det blir för lite sås, är det bara att späda med antingen mer grädde, eller mjölk. Eventuellt får man tillsätta lite mer fond och senap, salt och peppar för att balansera smakerna lite mer. För mer variation, kan man tillsätta tomatpuré och eller soja.

Fusilli Trafila Ruvida från Zeta

Rustik pasta

Fusilli Trafila Ruvida från Zeta

Zetas turkosa 500grams plastförpackningar med olika pastaformer i hade lockat på mathyllorna i några veckor innan jag testade för första gången. Van som jag var med Kungsörnen och Barilla, tänkte jag först att ”Zeta gör väl bara olivoljor…, de kan väl inte göra pasta…?!” Men vad fel jag hade.

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.