Dagens recept

Olive alla taggiasca

Kärnfria oliver med god smak

Olive alla taggiasca

Jag gillar svarta oliver, men jag gillar inte kärnor. De vanliga kärnfria oliverna från till exempel Figaro och liknande märken, brukar bjuda på en kolsvart oliv med gummikonsistens som egentligen bara smakar salt. I den lokala saluhallen hade jag testat liguriska kärnfria oliver, som var oerhört goda, men i längden blir det ju väldigt dyrt att springa till delikatessdisken så fort man är sugen på oliver, så jag började spana i mataffärens olivhyllor.

Olive alla taggiasca – svarta oliver utan kärna i olja såg riktigt lovande ut. Oliven är brunsvart och har den rätta mjuka konsistensen. Smaken är naturlig och lagom sälta. Jag tycker att oliven passar jättebra i sallader, i matlagning, särskilt ihop med kyckling och pasta, och hållbarheten är lagom lång. Öppnad förpackning håller cirka en vecka i kylskåp, men i och med att oliverna är så goda, så brukar de ta slut fortare än så hemma hos mig.

Enda varningen jag vill utfärda är att jag ibland har råkat ut för att kärnor är kvar i oliven, så tugga försiktigt. I och med att Willys och Hemköp båda ingår i Axfoodkoncernen, så förmodar jag att det är samma produkt, bara olika etiketter på förpackningen.

Kommentarer

Postad av Orchidea 2006-05-25, 19.17

Olive taggiasche är jätte goda!
Ciao.

Postad av Pernilla Lindquist 2006-05-29, 22.26

Jag håller med. Äntligen oliver som smakar "riktigt".

Postad av Max 2006-07-05, 16.57

Har du testat de kärnfria kalamataoliverna från Fontana? Mumma! :)

Postad av Pernilla Lindquist 2006-07-05, 21.13

@Max: Nej det har jag inte. Är de på glasburk eller i plåtburk?

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.