Dagens recept

Crema di pomodori secchi från Zeta

Creme på soltorkade tomater – en smak av Italien på burk

Crema di pomodori secchi

Visst, det hörs på namnet, det är visserligen mycket godare än tomatpuré på metalltub, à la Kalles Kaviar, men dyrt är det.

Smaken av soltorkade tomater är tydlig i cremen, som funkar lika bra att ha i pastasåsen, som att ha som bas på entrétoasten. Eller om man vill använda den istället för röd pesto i någon rätt eller som tillbehör. Eller kanske på hemmalagade lyxpizzan. Eller som sås till kött, fisk eller kyckling. Men priset känns inte riktigt motiverat, tycker jag. Jag betalade över 25 kronor för en liten burk på 140 gram, och den räcker inte särskilt länge. Till vardags funkar det (nästan) lika bra med tomatpuré.

Men vill man lyxa till det eller om man har en finare middag hemma, så skulle jag inte tveka att köpa hem ytterligare en burk. Det är en verklig smakförhöjare. Nu måste jag bara testa Santa Marias motsvarighet. Mycket större burk, till antagligen mycket mindre pengar. Frågan är om smaken skiljer sig tillräckligt för att motivera Zetas kräm. Det blir ett kommande projekt i alla fall. Hur som helst så är den god, och det är ju ändå huvudsaken.

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.