Dagens recept

Mix-satay med ris och jordnötssås

God asiatisk hämtmat som räcker långt

Mix-satay med ris och jordnötssås

Efter en tuff arbetsdag kan det vara skönt att slippa ställa sig vid spisen. Då känns hämtmat som en lätt, snabb (och dyr) utväg. Vi har turen att bo nära en asiatisk restaurang som har thailändsk/vietnamesisk inriktning. Deras Mix-satay – fem stycken grillspett – två med kyckling, två med fläskkött och ett med jätteräkor och grönsaker ihop med rikligt med ris och kanongod jordnötssås är stor nog att räcka till två personer. Det följer även med en liten sallad på rivna morötter, sallad, gurka och tomat. Perfekt med så många olika smaker i en rätt.

Kommentarer

Postad av ida 2005-10-23, 16.38

oj, gott. jordnötssås är fantastiskt. lät också gott med mixad satay till, det har jag aldrig testat.

Postad av Pernilla Lindquist 2005-10-23, 20.36

Håller med, jordnötssås är farligt gott. Håller på och letar efter recept så att jag kan göra egen sås, men har inte hittat något bra än. Nån som kan dela med sig av idéer?

Postad av Mavve 2005-11-28, 15.05

Den godaste jordnötsåsen jag gjort och den gick inte av för hackor, den gjordes så här:

½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör & 1 msk rapsolja
1 dl jordnötssmör, gärna crunchy
2 1/2 dl Kokosmjölk
6-8 msk sweet chilisås
2 msk soja
1 tsk citronsaft

värm upp smöret och oljan, lägg ner en liten ½ finhackad (helst riven på rivjärn) lök samt den pressade vitlöken och låt de svettas lite, tillsätt sedan kokosmjölken och sedan allt det andra, låt det koka upp och kör sedan allt i en mixer 30 sekunder. Sen har ni något som är så gott att man inte kan sluta äta. Lycka till.

Postad av ricke picke 2006-05-05, 22.34

jag vet att mejeri varor. "g,ex" (gott exempel) grädde förhöjer jordnöts smaken.tror att det e godare än kokosmjölk

Postad av Pernilla Lindquist 2006-05-05, 22.42

jag måste ta mig tid att testa att göra egen jordnötssås, och testa med både kokosmjölk och grädde för att jämföra vad som blir godast. Hur som helst blev jag väldigt sugen på asiatiskt nu!

Postad av Anonymous 2008-04-18, 23.34

Man behöver inte för steka någontig man lägger först i röd curry, masemancurry,tanmarin,palmsocker,kokosmjölk,låter det koka upp, sen tillsätter man socker, salt och mjölk koka upp engång till, till sist lägger man i nymalen jordnötter tills såsen får en rätt tjock lek, min restaurang säljer minst 60 liter jordnöttsås i veckan mycket populär!!

Skriv en kommentar

Mer på Dagens Recept

Syndikering/XML-flöde

Vill du veta när det kommer ett nytt recept på Dagens recept? Skaffa en nyhetsläsare och prenumerera på mitt XML-flöde.